Яценюк назвав 5 січня «днем виходу з церковного рабства»

Яценюк назвав 5 січня «днем виходу з церковного рабства»
Арсеній Яценюк подякував всім, хто «вірив та наближав нашу Незалежність - державну і духовну»

Це свято для мільйонів українців, «яких намагалися таврувати, як «безблагодатних» і «схизматиків» кремлівські агенти в рясах, - лідер партії «Народний фронт»

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає, що день визнання автокефалії Православної церкви України - це день виходу з церковного рабства, визнання духовної незалежності країни. Про це він написав у своєму Facebook після підписання Вселенським патріархом Варфоломієм Томосу для ПЦУ 5 січня.

«Якби всю історію нашої країни треба було б викласти на одній сторінці, то все одно знайшлося би місце для сьогоднішнього дня», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Яценюк наголосив, що це свято для мільйонів православних українців, «яких намагалися таврувати, як «безблагодатних» і «схизматиків» кремлівські агенти в рясах, піджаках і мундирах».

«Це свято мільйонів українців, які сповідують інші релігії і дякують Богові за своїх співвітчизників, з якими пліч-о-пліч вони протистоять агресорові й будують вільну країну; це свято Держави Україна, що змогла захистити вибір своїх громадян за умов шаленого тиску на вибір їхньої совісті. Шана всім, хто завжди вірив та наближав нашу Незалежність - державну і духовну», - наголосив Арсеній Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: