Як військові на передовій в ополонку пірнали: фото

Як військові на передовій в ополонку пірнали: фото

Бійці 93-ї бригади відзначили свято на бойовому чергуванні

Військові 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» відзначили свято Водохреще омовінням. Про це йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook бригади.

«Сьогодні бійці 93 бригади Холодний Яр святкують Водохреще. Комусь пощастило зануритися у крижану воду святої купелі біля церкви на передовій, хтось пірнув у прорублену в кризі ополонку великого водоймища. А хтось відзначає свято на бойовому чергуванні на своїй позиції. Утім, все одно зустрічає його з чистими думками та добрими намірами», - йдеться у ньому.

Зі словом перед бійцями 93-ї бригади виступив капелан Рустам Фатуллаєв.

«Деякі люди думають, що вода змиває гріхи, але це не так. Люди самі приходять і залишають свої гріхи в цій воді. А Христос прийшов у цю воду і забрав ці гріхи на себе. Коли Христос приймав хрещення, він сказав: «Нам належить виконати усяку правду». Ми зараз знаходимося на фронті. І багато хто піддає сумніву, чи потрібно нам тут бути. Тому ми маємо розуміти: ми тут також, щоби виконати усяку правду. І нехай Бог благословить нас на те, щоб ми завжди могли наслідувати цей принцип!», - сказав він.

19 січня, православні українці відзначають Хрещення Господнє або Богоявлення, одне з головних християнських свят. Вважається, що в цей день вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року.

19 січня почесний патріарх Української православної церкви Філарет здійснив ритуал освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку та освятив води Дніпра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: