Зеленський проти коронавірусу. Українці поставили оцінку президенту (опитування)

Зеленський проти коронавірусу. Українці поставили оцінку президенту (опитування)
Українці оцінили дії Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом

Оцінка українцями ефективності дій влади у боротьбі з коронавірусом за останні два тижні зросла

Згідно з опитуванням соціологічної  групи  «Рейтинг» 56% українців вважають реакцію президента Володимира Зеленського на загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні ефективною, 30% – дають протилежні оцінки.

Про це свідчать результати опитувань, проведених Соціологічною групою «Рейтинг». Опитування проводили у продовж 25-27 березня та 28-30 березня.

Як владні інституції реагують на загрозу коронавірусу. Інфографіка.Як владні інституції реагують на загрозу коронавірусу. Інфографіка.

Стосовно Міністерства охорони здоров’я, то 38% опитаних вважають дії відомства ефективними, 46% – неефективними. Щодо Міністерства внутрішніх справ, то 37% вважають дії цієї інституції ефективними, 33% – неефективними, 30% – не змогли оцінити. Щодо ефективності дій Прем’єр-міністра Д.Шмигаля, то 44% опитаних було важко відповісти на це питання. 30% – оцінили його дії як ефективні, 26% – як неефективні. За останні два тижня оцінки ефективності дій зазначених інституцій стосовно реакції на загрозу коронавірусу зросли.

Майже 70% вважають запроваджений карантин ефективним, чверть дає протилежні оцінки. Дещо частіше неефективними вважають карантинні заходи мешканці Півдня та Сходу, молодші опитані та чоловіки. При цьому, майже 80% опитаних підтримують рішення Уряду про продовження карантину до 24 квітня 2020 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні у середу, 25 березня, увів режим надзвичайної ситуації на всій території України до 24 квітня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Глава МВС Арсен Аваков припускає, що карантин введений через поширення коронавірусної інфекції можуть припинити не раніше 15 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: