Згода на секс. Супрун прокоментувала останні зміни в законодавстві

Згода на секс. Супрун прокоментувала останні зміни в законодавстві
Супрун: Тепер насильники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви

Супрун пояснила, чому однозначна згода на секс є перепоною на шляху насильства

Керівник Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун відреагувала на коментарі у соцмережах щодо останніх змін в законодавстві, які посилюють відповідальність за сексуальне насильство.

«Бурхливі дискусії у соцмережах та панічні заголовки у деяких ЗМІ продемонстрували, як на перший погляд прості істини викликають дуже багато запитань у суспільстві. Найгірше, що подібні непорозуміння між партнерами і можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема насильства в сім’ї», - написала вона у Facebook.

За її словами, українцями потрібно відкрито говорити на тему сексу та дуже чітко розуміти одне одного, коли йдеться про будь-які дії щодо тіла.

Посадовець зауважила, що навколо змін до Кримінального кодексу буквально за один день виникло багато міфів. Для їх розвінчання вона опублікувала відео The Village Україна, де пояснюють останні новації законотворців.

«Важливо, що тепер насильники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви. Оновлення ж поняття «зґвалтування» полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов’язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи», - пояснила у свою чергу керівник МОЗ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: