«Нафтогаз» оприлюднив річний звіт: прибуток склав 39,4 млрд грн

 «Нафтогаз» оприлюднив річний звіт: прибуток склав 39,4 млрд грн

Головним фактором прибутковості групи у 2017 році стала перемога в арбітражних провадженнях проти «Газпрому»

НАК «Нафтогаз України» оприлюднила річний звіт групи за 2017 рік, підготовлений з урахуванням стандартів GRI, разом з консолідованою фінансовою звітністю, незалежний аудит якої провела аудиторська компанія Deloitte.

Про це 17 липня повідомляється на сайті компанії.

Голова правління Андрій Коболєв, презентуючи звіт, заявив, що один із головних підсумків роботи НАК «Нафтогаз України» - «перемоги у Стокгольмі, здобуті у грудні 2017 року та лютому 2018 року».

«Ми позбулися загрози безпрецедентного боргового навантаження на країну і отримали право на компенсацію збитків на суму майже 4,7 млрд доларів», - повідомив Коболєв.

Окрім того, як зазначили в компанії, перемога в арбітражних провадженнях проти «Газпрому» стала головним фактором прибутковості групи у 2017 році – «Нафтогаз» отримав найбільший за свою двадцятилітню історію чистий прибуток: 39,4 млрд грн (в 2016 році 17,8 млрд грн). Без позитивного ефекту арбітражу по справі щодо транзиту газу група понесла би чистий збиток у розмірі -7,4 млрд грн.

Повідомляється, що за результатами двох проваджень «Газпром» повинен сплатити «Нафтогазу» 2,6 млрд дол. після урахування заліку у розмірі 2,1 млрд дол., які «Нафтогаз» вже отримав у вигляді газу, що був поставлений в 2014 році

Нагадаємо, в НАК «Нафтогаз України» заявили, що готові врегулювати новий спір з «Газпромом», що стосується транзитного тарифу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: