Агентство Fitch підтвердило рейтинг України «B» і погіршило за ним прогноз із позитивного на стабільний

Агентство Fitch підтвердило рейтинг України «B» і погіршило за ним прогноз із позитивного на стабільний
Fitch очікує, що економіка України відновиться до 3,5% у 2021 році

Перегляд прогнозу України на «стабільний» відображає значний вплив пандемії COVID-19 на економічне зростання і фінанси

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України на рівні «B» і погіршило прогноз за ним із «позитивного» до «стабільного». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що перегляд прогнозу України на «стабільний» відображає значний вплив пандемії COVID-19 на економічне зростання і фінанси. «Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов'язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково нівелюють всі досягнення України в останні роки в області зниження боргового навантаження, нормалізації перспектив зростання після геополітичних та економічних криз 2014-2015 років», - йдеться у прогнозі.

Fitch передбачає, що економіка України скоротиться на 6,5% у 2020 році порівняно зі зростанням 3,2% у 2019 році, що буде відображати пандемічний шок COVID-19 для світової економіки, заходи стримування і більш слабку валюту, що впливає на інвестиції і приватне споживання. Споживанню також буде перешкоджати очікуване скорочення приватних грошових переказів (7,8% ВВП в 2019 році).

В агентстві відзначають, що шок буде частково пом'якшений низькою залежністю від туризму, відносно більш диверсифікованим товарним експортом і більш низькими міжнародними цінами на нафту, враховуючи статус чистого імпортера.

Fitch очікує, що економіка відновиться до 3,5% у 2021 році, згідно з середньостроковим прогнозом зростання для України. При цьому агентство зазначає суттєві ризики прогнозів, враховуючи невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавірусу.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує падіння світової економіки на 1,9% у 2020 році. При цьому ВВП США, Євросоюзу та Великобританії знизиться на 3,3%, 4,2% і 3,9% відповідно.

Зазначимо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує падіння ВВП України у 2020 році на 7,7% і відновлювальне зростання на 3,6% у 2021 році.

 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: