Ахметов розповів, що допоможе Україні вистояти під час коронавірусу

Ахметов розповів, що допоможе Україні вистояти під час коронавірусу
 Рінат Ахметов вважає, що стабільна робота підприємств допоможе Україні пройти через цю кризу 

«Зараз для нас, SCM, найголовніше – зробити все необхідне, щоби захистити наших співробітників», - сказав мільярдер

Стабільна роботи підприємств допоможе Україні вистояти і пройти через кризу, викликану коронавірусом з мінімальними втратами. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив український бізнесмен, акціонер SCM, Рінат Ахметов.

«Зараз ситуація складна у всіх – й у світі, і в нашій країні. І в маленьких, і в середніх, й у великих. До того ж, я вже говорив і повторю – те, що для одних країн «легкий кашель», для нас – «запалення легенів». Тому із самого початку епідемії та карантину ми закликали всіх об'єднати зусилля для економічного порятунку України», - сказав Ахметов.

За його словами, в таких умовах робота підприємств дуже важлива для економіки та відновлення країни.

«Зараз для нас, SCM, найголовніше – зробити все необхідне, щоби захистити наших співробітників. Зберегти їхнє здоров'я й робочі місця. Я впевнений, що стабільна робота підприємств – це саме той локомотив, який допоможе країні вистояти і пройти через цю кризу з мінімальними втратами. Зрозуміло, ні про які скорочення людей не йдеться. Це наше тверде рішення», - зазначив він.

Разом з тим Рінат Ахметов нагадав, що його Фонд, представники бізнесів SCM, і представники футбольного клубу «Шахтар» беруть участь у роботі антикризових штабів у регіонах і містах. Тому що у всіх зараз загальна мета – допомогти регіональним і місцевим властям, допомогти Україні подолати епідемію.

«Ми допомагаємо, насамперед, лікарням і нашим лікарям – закуповуємо ШВЛ та інше обладнання. Це й тести для виявлення вірусу, і засоби захисту для медиків і багато іншого. Закуповуємо саме те, що потрібно кожній конкретній області – працюємо в тісній співпраці з МОЗ і регіональними антикризовими штабами, якими керують губернатори й мери», - додав акціонер SCM.

Як повідомлялося, Рінат Ахметов був одним з перших українських бізнесменів, які прийняли рішення допомогти Україні в боротьбі з коронавірусом. Для цього він об’єднав усі ресурси – благодійного Фонду, ФК «Шахтар», компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SCM, а також виділив на боротьбу з COVID-19 300 млн грн.

Окрім того, Фонд Ріната Ахметова придбав для всієї країни 300 тисяч експрес-тестів на коронавірус. Вони передані до Стабілізаційного фонду, ініційованого Президентом України, та надходять у регіони.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: