«Зелена» енергетика України за рік принесла топ-інвесторам 14 млрд грн

«Зелена» енергетика України за рік принесла топ-інвесторам 14 млрд грн
Топ-інвестори у «зелену» енергетику України заробили за 2019-й рік більше 14 мільярдів гривень
Ілюстрація: Liga.net

Найбільше на альтернативній енергетиці торік заробив Рінат Ахметов

Десять найбільших інвесторів у «зелену» енергетику України заробили за 2019-й рік більше 14 мільярдів гривень. Найбільші прибутки – у компанії «ДТЕК ВДЕ» Ріната Ахметова, яка отримала 4,7 млрд грн та зайняла 25,5% ринку. Про це повідомляє Liga.net.

У 2018 році за даними «Bihus.info», виручка ДТЕК від «зеленої енергетики» становила близько 3 млрд грн. Таким чином, в 2019 році компанія збільшила виручку на 56%. У портфель ДТЕК входять, зокрема, Ботіївська (200 МВт), Приморська (200 МВт) і Орловська (100 МВт) вітроелектростанції (ВЕС). Також компанія управляє Трифонівською (10 МВт), Нікопольською (200 МВт) та Покровською (240 МВт) сонячні електростанції (СЕС).

На другому місці за прибутками від альтернативної енергетики - китайська група CNBM, яка отримала свої сонячні електростанції в Україні у 2015-му році в «спадок» від імперії братів Клюєвих (компанія Active Solar). СNBM належить 301 МВт «зелених» потужностей. Виручка її електростанцій за минулий рік склала 2,9 млрд грн. Така сума пояснюється одним з найвищих «зелених» тарифів – 7,3 грн за кВт/г.

На третьому місці – шведські бізнесмени Карл Стурен і Йохан Боден, які до «зелених» інвестицій вклались у завод «Чумак». У Херсонській області підприємцям належить шість вітропарків, загальна встановлена потужність яких – 335 МВт. За 2019 рік їхні електростанції згенерували електрики на 1,67 млрд грн.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: