Аудиторська компанія PwC розповідала Приватбанку про ризики

Аудиторська компанія PwC розповідала Приватбанку про ризики

Аудитори попереджали Приватбанк про можливі ризики через пов’язані кредити

Аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers розповіла у фінансовій звітності Приватбанку ризики через велику частку пов’язаних кредитів у портфелі. Про це йдеться у заяві PwC на офіційному сайті.

Компанія відзначає, що аудит фінансової звітності Приватбанку за 2013-2015 роки вони виконували у повній відповідності до міжнародних стандартів.

«У нашому аудиторському висновку щодо фінансової звітності Приватбанку за 2015 рік було зроблене застереження щодо банківських операцій з пов’язаними особами», - йдеться у повідомленні.

Аудитори уточнюють, що на початку 2016 року акціонери Приватбанку погодили з Національним банком комплексний план реструктуризації.

«30 червня 2016 року, напередодні підписання аудиторського висновку за 2015 рік, під час зустрічі з PwC (Україна) представники НБУ підтвердили, що план реструктуризації виконується згідно з погодженим графіком. PwC не володіє інформацією стосовно виконання плану реструктуризації після підписання свого аудиторського висновку за 2015 рік», - повідомили у компанії.

«Фінансова звітність Приватбанку за 2016 рік засвідчує, що до сьогоднішнього дня нове керівництво банку не переглядало жодних сум, зазначених у звітності за 2015 рік. Наприкінці 2016 року були визнані збитки від знецінення цих кредитів загальною сумою 135 мільярдів гривень», - додають у аудиторській компанії.

Нагадаємо, 20 березня Націоналізований ПриватБанк подав офіційний судовий позов щодо PricewaterhouseCoopers (Кіпр) та аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (Україна) на 3 мільярди доларів США.

Саме в таку суму в банку оцінили збитки, яких, як вважає ПриватБанк, він зазнав в результаті серйозних і значних порушень з боку PwC своїх обов'язків і, перш за все, обов'язків при перевірці фінансової звітності ПриватБанку за звітні періоди, що закінчуються 31 грудня 2013 року, 31 грудня 2014 року та 31 грудня 2015 року.

Раніше повідомлялося, що розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що Приватбанк був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків щонайменше у розмірі 5,5 млрд дол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: