Бізнес на час війни переходить на декларативний принцип роботи: що це означає

Бізнес на час війни переходить на декларативний принцип роботи: що це означає
Уряд максимально спростив роботу бізнесу

Бізнес зможе отримати кредит за пільговими умовами

Уряд України скасовує переважну більшість дозволів, окрім тих, які пов'язані з безпекою країни. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму зверненні до українців.

«На час військового стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи», - сказав він.

Шмигаль пояснив, що це означає: «Подав документи через портал «Дія» і, не очікуючи рішення державного органу, починаєш працювати».

За його словами, дозвільні документи залишаться буквально для декількох видів діяльності, як то робота з небезпечними відходами, виробництво ліків, питання ядерної енергетики.

Раніше уряд скасував всі перевірки, які можуть ускладнювати життя бізнесу.

«Зараз максимальна свобода бізнесу — це необхідна умова для формування сильної економіки в нашій державі», - зазначив Шмигаль.

Крім того, запроваджується безвідсоткове кредитування бізнесу та полегшення доступу до фінансових ресурсів.

«Уряд знімає всі обмеження по програмі «5-7-9». Будь-який український бізнес, якому потрібна підтримка, зможе отримати кредит за пільговими умовами. Відтепер максимально сума кредиту збільшується до 60 млн грн. На час воєнного стану та ще місяць після його завершення ставка по кредитах буде 0%. Відсотки за тих, хто хоче вести бізнес, сьогодні буде сплачувати держава. Після воєнного стану відсоткова ставка по цій програмі буде не більше 5%», - повідомив Шмигаль.

Також прибираються обмеження, які стосувалися бізнес-плану чи робочих місць, чи будь-які інші.

Нагадаємо, уряд України, аби підтримати український бізнес і вирішити питання продовольчої кризи через війну, вирішив напряму закуповувати в українських виробників ключові соціальні продукти і роздавати їх безкоштовно мешканцям прифронтових територій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: