Ціни на ягоди цього літа можуть різко підвищитись через втечу заробітчан з Польщі

Ціни на ягоди цього літа можуть різко підвищитись через втечу заробітчан з Польщі
На сьогодні плантації ягід та фруктів в Україні зростають і при хорошій урожайності здатні на 75-80% забезпечити як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства

У Польщі можуть виникнути проблеми з працівниками для збору полуниці, малини

Ціни на літні ягоди цьогоріч можуть бути вдвічі-втричі вищі, ніж у звичайний рік. Такий прогноз зробив Олег Мочалюк, директор з виробництва Групи компаній T.B. Fruit, виробника концентрованих соків, третього у світі виробника яблучного пектину.

У компанії пояснюють, що у Польщі, де через ситуацію з вірусом, може виникнути проблема з працівниками для збору полуниці, ревеню, літньої малини. «Кількість сировини буде дуже обмежена, більша частка піде на ринок свіжої продукції. У зв'язку з цим ціни на сировину можуть бути вдвічі-втричі вищі, ніж у звичайний рік», — говорить Мочалюк.

На сьогодні плантації ягід та фруктів в Україні зростають і при хорошій урожайності здатні на 75-80% забезпечити як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства. Фахівець вважає, що плюсом для України є повернення з заробітків багатьох українців, які при хорошому урожаї ягід займуться його збором.

Як відмітив Мочалюк, заводи компанії в умовах дефіциту сировини будуть впроваджувати оптимізацію виробничих витрат, розширювати географію закупівлі сировини, укладати більшу кількість контрактів на невеликі закупівлі, збільшувати частку біопродукції в загальному обсязі, нарощувати виробництво пектину з покупної сировини.

До складу Групи T.B. Fruit входять сім заводів з переробки фруктів і овочів (Україна, Польща, Молдова), агрокультура, транспортно-логістичний, інжиніринговий бізнеси, компанія з виготовлення дерев'яних піддонів, а також власна торгова марка соків прямого віджиму.

T.B. Fruit належить бізнесмену Тарасу Барщовському.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: