Цьогоріч заборгованість волинян за газ зросла на 22,6%

Цьогоріч заборгованість волинян за газ зросла на 22,6%

Нині в області відключеними від газопостачання залишаються близько 8,5 тис. домоволодінь

З початку року заборгованість мешканців Волинської області за спожитий природний газ зросла на майже 55 млн грн. Станом на 1 липня  сягнула  понад  290 млн грн.

При сплаті за газ понад 85,12% коштів отримує оптовий постачальник газу – НАК «Нафтогаз України». Для забезпечення стабільних поставок газу в регіон та своєчасних розрахунків з «Нафтогазом України», компанія ТОВ «Волиньгаз Збут» вимушена вдаватись до таких заходів, як припинення газопостачання боржникам та стягнення заборгованості в судовому порядку. Нині в області відключеними від газопостачання залишаються близько 8,5 тис. домоволодінь. Якщо після відключення споживач не розраховується за спожитий газ, подається позов до суду. В окремих випадках  проводиться примусове стягнення заборгованості державними виконавчими службами.

Стягнення боргів за газ через суд із залученням державної виконавчої служби - це заходи, які ТОВ «Волиньгаз Збут» вимушене застосовувати до злісних неплатників.

«Усім малозабезпеченим родинам ми завжди рекомендуємо оформити субсидію. Якщо все ж таки виник борг, є можливість укласти договір реструктуризації та оплачувати його частинами. Тому отримавши повідомлення про заборгованість, радимо нашим клієнтам не зволікати, визначити сприятливий для себе спосіб розрахунку і не накопичувати борги. Зокрема, зручно та швидко можна розрахуватись за газ онлайн та передати показання лічильника через мобільний додаток 104 Mobile спеціально розроблений для споживачів газу. Його тестову версію на свій мобільний можна завантажити з Google Play. 104 Mobile наразі розроблена для мобільних пристроїв, які працюють на операційній системі ОС Android (версія 4.1 або вище)», - зазначив директор ТОВ «Волиньгаз Збут»  Микола Тищук.

На Волині державну допомогу – субсидію на оплату за спожитий газ – отримують майже 159 тис. родин. Це 65% загальної кількості домоволодінь регіону. Основну суму вартості газу таким родинам у вигляді субсидії  допомагає оплачувати держава.

Саме тому ТОВ «Волиньгаз Збут» рекомендує споживачам, які не мають можливості самостійно сплачувати за паливо, звертатись до управління соціального захисту для оформлення державних допомог, уникати накопичення боргів, подальшого відключення газу та позовів до суду.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: