Держава компенсувала 132 млн грн. за програмою «теплих кредитів»

Держава компенсувала 132 млн грн. за програмою «теплих кредитів»

Найбільшу суму компенсації отримали родини на утеплення індивідуального житла

Держенергоефективності здійснило чергову компенсацію за програмою «теплих кредитів». Так, у жовтні населенню та ОСББ з держбюджету виплачено 132 млн грн. безповоротної фінансової допомоги на енергоефективні заходи. Про це інформує прес-служба відомства.

Зокрема, найбільшу суму компенсації – 117 млн грн. – отримали родини на утеплення індивідуального житла.

Майже 4 млн гривень одержали домогосподарства, які встановили твердопаливні котли.
Ще близько 11 млн грн. виплачено ОСББ та ЖБК, які впроваджували енергоефективні заходи у багатоповерхівках.

«Співфінансування енергоощадних заходів – реально діючий механізм, який допоміг вже понад 360 тис. родин утеплити свої помешкання та зменшити комунальні платіжки. Окрім Уряду, на поміч усім охочим долучитися до енергозбереження йде місцева влада. Сьогодні в країні за сприяння Держенергоефективності діє 150 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадаємо, що з початку дії програми «теплих кредитів» населенню та ОСББ з держбюджету відшкодовано майже 1,8 млрд гривень. Зокрема, виплачено 1,6 млрд грн. - фізичним особам на утеплення індивідуального житла; 114 млн грн. - фізичним особам на встановлення твердопаливних котлів; 73,3 млн грн. - ОСББ та ЖБК на утеплення багатоповерхівок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: