Держбюджет України у березні недоотримав понад 10% із запланованих доходів

Держбюджет України у березні недоотримав понад 10% із запланованих доходів
З початку року недобір по доходах держбюджету становить вже -27,6 млрд грн., або 11,6% від плану.

Загальний фонд бюджету отримав на 9,4 млрд грн (10,7%) менше плану, спеціальний фонд - на 0,8 млрд грн (7,8%) менше плану

Доходи бюджету в березні склали 87,9 млрд грн при плані 98,1 млрд грн,  рівень невиконання плану за доходами складає 10,4%. З них недобір надходжень по податках та митниці - 8,8 млрд грн. Про це повідомляє сайт Держказначейства.

Зазначається, що загальний фонд бюджету отримав на 9,4  млрд грн (10,7%) менше плану, спеціальний фонд - на 0,8 млрд грн (7,8%) менше плану.

За словами експертів Центру аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської школи економіки, ця динаміка гірша ніж минулого місяця, проте набагато краща ніж у січні.

«Це - значно гірша динаміка, аніж в лютому (що є очікуваним, з урахуванням запровадженого карантину). Зокрема, в лютому рівень невиконання плану по надходженнях загального фонду становив лише 4.7%, при чому план по спецфонду було перевиконано на 8%.

Водночас, статистика березня  набагато краща, ніж в січні. Тоді просідання по виконанню бюджету становило 21,5% від плану», - повідомляють експерти.

Загалом, з початку року недобір по доходах держбюджету становить вже -27,6 млрд грн., або 11,6% від плану.

«За збереження такої динаміки, та недозборі до бюджету на рівні +/- 10 млрд грн на місяць, плани Мінфіну скоротити дохідну частину держбюджету на 115,9 млрд грн (згідно з останньою версією проекту змін до Закону про держбюджет), виглядають виправданими.

Водночас, за погіршення динаміки, такого скорочення очікуваного плану по надходженням до бюджету може виявитись  замало», - резюмуть у Держказначействі.

Нагадаємо, 30 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада не підтримала зміни до держбюджету-2020.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: