Дніпропетровщина переходить на сонячну енергію

Дніпропетровщина переходить на сонячну енергію

Будівництво нових електростанцій на Дніпропетровщині розпочнеться влітку

У Дніпропетровській області планують будувати ще сім сонячних електростанцій, на додачу до вже працюючих. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, передає прес-служба облдержадміністрації.

«У питанні будівництва цілого ряду сонячних електростанцій в Дніпропетровській області вже є конкретика - хто, коли, де і джерело фінансування. Минулого тижня був підписаний меморандум з компанією з Ірландії на будівництво ними в Дніпропетровській області сонячної електростанції потужністю 250 МВт. Ще один інвестор отримав землю в Покрові під електростанцію потужністю 14 МВт і в березні отримує землю ще на 10 МВт там же. Будівництво має розпочатися влітку», - зазначив Резніченко.

Також у процесі оформлення наразі перебуває земля під сонячну електростанцію в 6 МВт в Чкаловської ОТГ. На стадії попередніх розрахунків будівництво електростанцій в Павлоградському районі - на 30 МВт, і в Дніпровському районі - на 25 МВт. Ще одну ділянку землі під електростанцію 10 МВт в тому ж Дніпровському районі вже виділено і там скоро починається будівництво.

«Залучення інвестицій та розвиток енергонезалежності країни - основні пріоритети державної політики Президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина їх вдало поєднує і реалізує на практиці», - сказав Резніченко.

Зараз в області працює дві сонячні електростанції - в Підгородньому та Нікополі, побудовані коштом інвесторів. Раніше повідомлялось, що в Нікополі за кошти канадських інвесторів була побудована найпотужніша у Дніпропетровській області сонячна електростанція потужністю 10 МВт електроенергії на годину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: