Дружина в.о. міністра енергетики працює в холдингу Ахметова та отримує мільйон заробітної плати

Дружина в.о. міністра енергетики працює в холдингу Ахметова та отримує мільйон заробітної плати
Кабмін 10 березня прийняв рішення про призначення Віталія Шубіна тимчасово виконувачем обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища

Дружина в.о. міністра енергетики і претендента на посаду міністра Віталія Шубіна Інна Лапа працює на керівній посаді в компанії ДТЕК «Нафтогаз»

Віталій Шубін, який претендує на посаду міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, на даний момент виконує обов'язки міністра енергетики. Раніше він працював на підприємстві олігарха Ріната Ахметова ДТЕК. При цьому, його дружина до цих пір працює в холдингу Ахметова. Про це свідчать дані Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зазначається, що Шубін розглядається одним з претендентів на посаду міністра. Рішення про його призначення може бути прийняте Верховною Радою на найближчому засіданні.

Згідно з даними його декларації на сайті НАЗК, дружиною кандидата на пост міністра є Інна Лапа. Вона працює на керівній посаді в компанії ДТЕК «Нафтогаз», частини групи ДТЕК. Її дохід за рік склав понад мільйон гривень.

Також пара володіє квартирою в Києві, трьома земельними ділянками в Київській області, 27 тис. євро і $26 тис. готівкою. Ще 75 тис. євро у вигляді зобов'язань від ТОВ «Дніпро-Бузька вітроелектростанція».

Нагадаємо, Кабмін 10 березня прийняв рішення про призначення Віталія Шубіна тимчасово виконувачем обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

З 9 жовтня 2019 року Шубін був першим заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, коли цю посаду обіймав Олексій Оржель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: