Відомий економіст спрогнозував курс гривні за підсумками 2020 року

Відомий економіст спрогнозував курс гривні за підсумками 2020 року
Станом на 1 січня 2021 курс до долара буде на рівні 30 грн, може, дещо більше. - Плотніков

Плотніков стверджує, що закінчення карантину не вплине на курс гривні

Економічний експерт, екснардеп Олексій Плотніков стверджує, що закінчення карантину суттєво не вплине на курс гривні. Про це експерт розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Не думаю, що ця подія якось вплине на курс. Скоріш за все, НБУ робитиме усе, щоб вийти на середньорічний курс гривні 29,5», - зазначив Плотніков.

На думку Плотнікова, до кінця року гривня може впасти до 30 гривень за долар.

«З урахуванням того, що початок року був вельми позитивним для гривні, я думаю, що станом на 1 січня 2021 курс до долара буде на рівні 30 грн, може, дещо більше. Я б казав про плавну девальвацію з початку осені», - підкреслив він.

До відома, ексміністр економіки Володимир Лановий також прогнозує падіння до 30 гривень за долар гривні вже за кілька місяців.

Нагадаємо, реальний валовий внутрішній продукт України в першому кварталі 2020 року скоротився на 1,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Реальний ВВП у I кварталі 2020 року зменшився на 0,8%.

Як повідомлялося, голова Нацбанку України Яків Смолій вважає, що після завершення карантину українці витрачатимуть гроші не на збільшення валютних накопичень, а на те, на що буде відкладений попит.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: