Експерт назвав дві причини зростання цін на бензин в Україні

Експерт назвав дві причини зростання цін на бензин в Україні

На автозаправних станціях за останній місяць ціни на бензин А-95 зросли на 6,6%

На ситуацію зі цінами на нафтопродукти вплинуло послаблення гривні та зростання вартості нафти на європейських майданчиках. Про це сказав директор НТЦ «Псіхєя» Сергій Сапегін в коментарі «Главкому».

«Якщо говорити про причини, які діють в короткотривалому періоді на поточне подорожчання, то я хотів би виділити дві складові. Перша – зростання світових цін на нафту і нафтопродукти на європейських майданчиках та відповідно підвищення цін на нафтопродукти на кордоні України. Друге - послаблення гривні. Ці два фактори вплинули на подорожчання цін», - пояснив експерт.

Він розповів про тенденції, що відбулися на кордоні України.

«Тут ми бачимо, що А-95 подорожчав на 7,5% за останній місяць. Темпи зростання цін на кордоні дещо вповільнюються, але зберігаються. Останній тиждень спостерігається невеликий плюс до світових цін та імпортних контрактів. Те ж стосується і дизельного палива, ціна якого зросла на 7,9%. Ця тенденція зростання цін зберігається в тижневому аналізі. Сьогоднішній день також дав прибавку до цих індикаторів», - сказав Сапегін.

Також експерт зазначив, що ціни на бензин А-95 зросли на 6,6%, А-92 на 6,9%, а дизельне паливо – 7,2%.

«Якщо говорити про статистику зміни цін, то на автозаправних станціях за останній місяць ціни на бензин А-95 зросли на 6,6% - 26,01 грн, А-92 6,9%- 25,25 грн, а дизельне паливо подорожчало до 23,60 - 7,2%. Це відбулося на фоні здешевлення зрідженого газу, який за останній місяць після інвестиційної кризи подешевшав до 13,49 грн, або на 15,3% за останній місяць», - розповів Сапегін

Як повідомляв «Главком», що ціни на бензин продовжують зростати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: