«Енергоатом» відмовився продавати електроенергію на торгах після зміни ПСО

«Енергоатом» відмовився продавати електроенергію на торгах після зміни ПСО
«Енергоатом» виставив на торги обсяги струму на кінець серпня. На даний момент вони вже практично не затребувані

Відмова Енергоатому продавати електроенергію відбулась після того як 5 серпня Кабмін вніс зміни до постанови про ПСО

НАЕК «Енергоатом» 14 серпня на аукціоні, на який було виставлено 800 лотів загальним обсягом 249,6 тис МВт-год базового навантаження, не акцептував жодної пропозиції від покупців, які пропонували купити лоти за цінами 950-1150 грн/МВт-год. Про це повідомляє агентство ExPro з посиланням на учасників торгів.
«Енергоатом» виставив на торги обсяги струму на кінець серпня. На даний момент вони вже практично не затребувані, тому що більшість виробників продають левову частку в кінці попереднього місяця. Проте були заявки на покупку за ціною близькою до ринку на добу наперед. З невідомої нам причини керівництво компанії відмовилося приймати заявки в повному обсязі», - наводяться слова трейдера. Він також повідомив, що покупці пропонували придбати лоти за цінами 950-1150 грн/МВт-год. Таким чином. Ціна пропозицій була вищою за встановлену мінімальну ціну продажі у новій редакції ПСО. 
За даними «Української енергетичної біржі», на торги 14 серпня було виставлено 249,6 тис МВт-год базового навантаження за стартовою ціною 1500 грн/МВт-год з поставкою протягом 19-31 серпня 2020р. В результаті торгів компанія не продала жодного лоту.
Відмова Енергоатому продавати електроенергію відбулась після того як 5 серпня Кабмін вніс зміни до постанови про ПСО на ринку електроенергії, яка передбачає можливість продажу 40% вироблених обсягів на ринку двосторонніх договорів, але уряд наклав обмеження - середня ціна реалізації за місяць на сегментах вільного ринку не має бути нижчою ціни покриття собівартості, остання визначається за формулою КМУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: