Фахівців газорозподільних компаній забезпечили засобами захисту і надбавками до зарплати

Фахівців газорозподільних компаній забезпечили засобами захисту і надбавками до зарплати
У Регіональній газовій компанії зазначають, що працівникам організовано щоденний медичний огляд, проводиться комплексна дезінфекція як робочих місць та техніки

Щоденно 10 тисяч фахівців газорозподільних компаній виїжджають на аварійні виклики та усунення витоків газу, - РГК

У Регіональній газовій компанії повідомили, що третина працівників газорозподільних компаній, які виконують свої обов'язки щодо безперебійної доставки газу і безпосередньо піддаються ризикам у зв'язку з епідемією COVID19, забезпечені особистими засобами захисту та дезінфекції та отримуватимуть надбавки до зарплати.

Як повідомляють у пресслужбі, щоденно 10 тисяч фахівців газорозподільних компаній виїжджають на аварійні виклики та усунення витоків газу, а також проводять екстрені й планові ремонти для стабільного газопостачання понад 8 млн споживачів газу, лікарень і державних установ. Щоб мінімізувати ризики для здоров’я, співробітників забезпечено:

•             понад 270 тис. од. засобів індивідуального захисту (маски, окуляри, рукавички і т.п.)

•             понад 9,2 тис. захисних костюмів

•             1,3 тис. од. діагностичного обладнання

1_18

У Регіональній газовій компанії зазначають, що працівникам організовано щоденний медичний огляд, проводиться комплексна дезінфекція як робочих місць, техніки, так і автотранспорту відповідно до рекомендацій МОЗ. «Всі співробітники оперативних служб, з урахуванням підвищеного ризику в період карантину, отримуватимуть надбавки до зарплатні, передусім це стосується фахівців АДС і бригад при екстрених ремонтах», - йдеться у повідомленні.

Також, для дотримання встановлених на період карантину заходів безпеки 10 тис. співробітників газорозподільних компаній групи РГК переведені в режим вимушеного простою. Передусім це контролери та інші фахівці, які не можуть виконувати свою роботу віддалено і робота яких пов'язана з безпосереднім контактом з клієнтами. Всім працівникам цієї категорії виплачується 2/3 від зарплати, з дотриманням норм Кодексу законів про працю України. Звичайні умови оплати почнуть діяти відразу після того, як співробітники приступлять до виконання своїх обов'язків.

Решта фахівці газорозподільних компаній працюють в режимі «віддаленого робочого місця». Це дозволяє забезпечувати роботу дистанційних сервісів для клієнтів, а також оперативну діяльність підприємств. Група компаній РГК виплачує таким співробітникам гарантовану частину заробітної плати в повному розмірі.

До відома, Регіональна газова компанія - сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: