Фонд держмайна зняв з торгів блокпакети «Одесаобленерго» і «Сумиоблнерго» - ЗМІ

Фонд держмайна зняв з торгів блокпакети «Одесаобленерго» і «Сумиоблнерго» - ЗМІ

За інформацією ЗМІ, прийнято рішення продавати пакети обленерго згідно з оновленим законом про приватизацію

Фонд державного майна (ФДМ) скасував торги з продажу 25% акцій «Одесаобленерго» і «Сумиобленерго», призначені відповідно на 20 березня на «Українській біржі» і на 30 березня на ПФТС.

Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело у Фонді.

За його словами, прийнято рішення продавати ці пакети згідно з оновленим законом про приватизацію, який вступив недавно в силу.

Інформацію про зняття блокпакетів з торгів підтвердили ще два інших джерела.

Як повідомлялося, ФДМ наприкінці лютого оголосив про виставлення на продаж на біржових торгах 25% акцій «Одесаобленерго» за стартовою ціною 149,081 млн грн і «Сумиобленерго» за 106,275 млн грн. «Українська біржа» вже встигла отримати від претендентів на блокпакет акцій «Одесаобленерго» необхідні для участі в аукціоні гарантійні внески.

У серпні минулого року Фонд не зміг продати 25% -ві пакети «Одесаобленерго» і «Сумиобленерго», які виставлялися за стартовою ціною відповідно 631,3 млн грн і 370,32 млн грн через відсутність заявок.

Днями відбулося перше засідання оновленої Робочої групи з приватизації під головуванням міністра Кабінету міністрів Олександра Саєнка, на якому її учасники домовилися сформувати основні критерії відбору та оновити вже на наступне засідання перелік ключових підприємств для приватизації в 2018 році.

Нагадаємо, раніше управляючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж попередив, що якщо процес приватизації в Україні не буде прозорим, на появу серйозних інвесторів сподіватися не має сенсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: