Глава Нацбанку назвав валютні коливання «закономірним процесом»

Глава Нацбанку назвав валютні коливання «закономірним процесом»

Зараз в Україні є кілька сезонних факторів, які фундаментально впливають на курс гривні

«Коли відбувається коливання в певних діапазонах, це нормальна ситуація як для бізнесу, так і центрального банку», - заявив Смолій

Коливання курсу гривні, яке спостерігається останнім часом, є закономірним процесом, враховуючи політику гнучкого курсоутворення, що проводиться Нацбанком.

Про це заявив глава НБУ Яків Смолій, пише «Уніан».

«Коливання в ту або іншу сторону - це закономірний процес. Так і має працювати ринок. Коли відбувається коливання в певних діапазонах, це нормальна ситуація як для бізнесу, так і центрального банку, який регулює цю політику», - сказав він.

При цьому Смолій додав, що зараз в Україні є кілька сезонних факторів, які фундаментально впливають на курс гривні. Це валютні надходження експортерів агропродукції, які істотно зросли, а також вкладення нерезидентів у цінні папери уряду, які на початок року зросли до $3 мільярдів.

Нагадаємо, головний експерт Ради Національного банку України Віталій Шапран заявив, що зниження курсу української гривні до долара в останні дні після практично безперервного зміцнення протягом вересня зумовлене зниженням припливу валюти від нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики.

Читайте також статтю:

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: