Гончарук пообіцяв, що цієї зими газ не подорожчає

Гончарук пообіцяв, що цієї зими газ не подорожчає

Прем'єр назвав стратегічною перемогою угоду про новий контракт на транзит російського газу через Україну

Завдяки домовленості про транзит російського газу в Європу територією України ціна газу для населення та бізнесу протягом цієї зими не буде зростати.

Про це в Facebook повідомив прем'єрміністр Олексій Гончарук.

За його словами, українській урядовій делегації вдалося досягти стратегічної перемоги, домовившись про новий контракт на транзит газу.

«У нас буде контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна і Європа почувалися безпечно в плані енергетики. Тариф за прокачування російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх перемовинах, а за європейськими правилами... Ми не будемо заручниками двосторонніх переговорів, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи», - зазначив прем'єр.

А це, впевнений Гончарук, для українського бізнесу і громадян означає, що цієї зими ціна на газ не буде рости.

«Це дає нам можливість знизити цифру в платіжці за комунальні послуги за опалення», - заявив він.

Як повідомлялось, міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель заявив, що договір по газу між Україною і Росією включає транзитний договір на п’ять років з можливістю пролонгації договору на 10 років. Контракт буде включати транзит 65 млрд куб. м газу в 2020 році, і 40 млрд куб. м в 2021-2024 роках.

Як заявив виконавчий директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко, українські компанії «Оператор ГТС» і «Нафтогаз» підпишуть контракти з «Газпромом» протягом тижня. Зокрема, буде підписано угоду з «Газпромом» щодо виплати до кінця року «Нафтогазу» майже $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: