Гроші від українців за посилки та «євробляхи» вже врахували у бюджеті

Гроші від українців за посилки та «євробляхи» вже врахували у бюджеті
Гроші від «євробляхерів» підуть у Пенсійний фонд

Мінфін врахував у проекті бюджету ухвалені закони

Міністерство фінансів України скоригувало проект закону про державний бюджет на 2019 рік до другого читання у парламенті. Зокрема, там врахували зміни у законодавстві щодо розмитнення автомобілів та врахували пропозиції президента щодо фінансування освіти та субсидій.

Зокрема, Мінфін врахував у проекті бюджету ухвалений закон, яким запроваджується нова формула розмитнення автомобілів, кошти від якої направлять на потреби Пенсійного фонду.

Крім цього, за словами виконувачки обов’язків міністра фінансів України Оксани Маркарової, під час розгляду проекту про державний бюджет врахували ухвалені у першому читанні закони про зміни до бюджетного та податкового кодексів. Зокрема, мова йде про законопроект, який змінює правила отримання закордонних посилок українцями.

«Ми привели у відповідність наш державний бюджет у відповідність до висновків бюджетного комітету щодо доходів та врахували законодавчі зміни, які були підтримані парламентом», — пояснила Маркарова.

Уряд схвалив запропонований Мінфіном варіант бюджету для другого читання.

Раніше президент України заявляв, що не підпише закон про державний бюджет, якщо у ньому не врахують його правки щодо системи забезпечення субсидій.

Зазначимо, що закон України про державний бюджет розглядається Верховною Радою у трьох читаннях. Між першим та другим читаннями депутати можуть вносити до нього правки, водночас після ухвалення закону у другому читанні депутати не можуть вносити до нього правок.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №9260 з поправками до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби та ряду інших акцизів, а також про зниження порогу безподаткових пересилань для фізичних осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: