Індія підвищує мита на американські товари

Індія підвищує мита на американські товари
Прапори США та Індії 

Індія розраховує отримати від нових мит близько 220 мільйонів доларів

Індія вводить підвищені мита на певні товари із США. Про це в суботу повідомило видання The Economic Times з посиланням на документ міністерства фінансів Індії.

Зокрема, Нью-Делі має намір обкласти підвищеними митами деякі сорти яблук, мигдаль, нут, сочевицю, волоські горіхи, а також дещо з інших видів сільськогосподарської продукції.

У цілому країна розраховує отримати від введення цих заходів близько 220 мільйонів доларів. Ця сума фактично компенсує збитки, які Індія зазнає від введення США додаткових мит на індійські товари.

Нагадаємо, в червні минулого року влада Індії повідомила про намір підвищити мита на ряд американських товарів у відповідь на аналогічні дії Вашингтона. Поки йшли переговори з США, рішення відкладалося.

У березні 2018 року Вашингтон ввів мита на сталь (25%) і алюміній (10%), що ввозяться в США. Індія, яка посідає друге місце у світі з виробництва сталі, розкритикувала цю ініціативу.

До слова, торговельний конфлікт між США та Китаєм, що запроваджують нові мита та тарифи на імпорт товарів, може знизити світовий ВВП у 2020 році на 0,5% або $455 мільярдів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: