ЄБРР виділив «Укрзалізниці» $150 млн

ЄБРР виділив «Укрзалізниці» $150 млн

Кредит виданий без державних гарантій

«Укрзалізниця» хоче встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення

Європейський банк реконструкції і розвитку і ПрАТ «Укрзалізниця» пописали довгострокову кредитну угоду про виділення банком 150 млн дол. на придбання нових вантажних піввагонів, повідомляє ЦТС з посиланням на виконувача обов’язків голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

«Кілька годин тому підписали довгострокову кредитну угоду з ЄБРР на придбання нових вантажних піввагонів ... Ми отримуємо 150 млн дол. Під хорошу відсоткову ставку. Вона нижче, ніж на банківському ринку України та міжнародних ринках капіталу. На ці гроші ми побудуємо найпопулярніший рухомий склад - вантажні піввагони», - повідомив Кравцов у Facebook.

Він підкреслив, що цей кредит виданий без державних гарантій.

«Після підвищення в рейтингу Fitch це черговий сигнал для всього ринку: «Укрзалізниця» - надійний партнер і стабільна компанія», - зазначив Кравцов.

За його словами, тендер на піввагони ЄБРР вже оголошений, перші поставки очікуються ще до кінця 2018 року.

«Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж парк інвентарний», - підкреслив керівник УЗ.

Він зазначив, що для компанії це безпрецедентні умови роботи, які вперше дозволять планувати окупність рухомого складу.

При цьому в інформації, опублікованій ЄБРР, відзначається, що на виділені кошти планується придбання до 6500 нових відкритих вантажних піввагонів загального призначення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: