Кабмін виділив 40 млн грн на заходи для боротьби з коронавірусом

Кабмін виділив 40 млн грн на заходи для боротьби з коронавірусом

20 березня Кабмін зібрався на позачергове засідання

35 із 40 млн надійде Міністерству охорони здоров'я

Кабінет Міністрів України 20 березня на позачерговому засіданні виділив кошти з резервного фонду державного бюджету на здійснення низки заходів щодо протидії поширенню захворювання Covid-19  та повернення українців з Італійської Республіки.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, Міністерству охорони здоров'я виділено 35,6 млн грн, Міністерству юстиції (для Державної кримінально-виконавчої служби) - 3,6 млн грн для забезпечення засобами індивідуального захисту працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів.

Також уряд виділив з резервного фонду держбюджету 639 тис. грн Міністерству інфраструктури для відшкодування витрат, пов'язаних із здійсненням невідкладної евакуації громадян України та членів їх сімей із зони поширення коронавірусу в Італійській Республіці.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський домовився з прем’єром Італії про повернення 125 українців з Рима.

Як відомо, станом на 23:00 20 березня в Україні було підтверджено 41 випадок зараження Covid-19. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області, один  – у Київській, один новий випадок в Івано-Франківській області, один - у Харківській, один - у Львівській.

Ще один випадок захворювання на коронавірус у п'ятницю пізно ввечері вперше зафіксували на Тернопільщині.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: