Мер Чернівців просить Зеленського запровадити надзвичайний стан на Буковині

Мер Чернівців просить Зеленського запровадити надзвичайний стан на Буковині
Мер Чернівців Олексій Каспрук зізнався, що «прийняв непросте рішення»

Міський голова Чернівців звернувся до вищого керівництва країни

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук звернувся до керівництва країни з проханням ввести надзвичайний стан у Чернівцях та області.

Про це він сказав під час прямого включення на своїй сторінці у Facebook.

«Прийняв непросте рішення. Звернувся до президента України, секретаря РНБО, прем'єр-міністра України з проханням ввести на території Чернівецької області і, відповідно, міста Чернівці, надзвичайний стан. Сподіваюсь, що воно буде прийнято. Чим швидше, тим краще», - сказав міський голова.

Він додав, що на Буковині вже почали штрафувати тих підприємців, які не дотримуються правил карантину. Але коли введуть надзвичайний стан, карати порушників стане легше.

Напередодні через спалах коронавірусу надзвичайну ситуацію оголосили у трьох областях - Чернівецькій, Житомирській, Київській та у місті Києві.

Нагадаємо, станом на 22:00 20 березня в Україні було підтверджено 40 випадків зараження Covid-19. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області, один  – у Київській, один новий випадок в Івано-Франківській області, один - у Харківській, один - у Львівській.

Ще один випадок захворювання на коронавірус у п'ятницю пізно ввечері зафіксували на Тернопільщині, проте для підтвердження результатів аналізи додатково відправлять в Київ.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: