Китай лібералізує механізми залучення іноземних інвестицій

Китай лібералізує механізми залучення іноземних інвестицій

Китай планує активніше захищати інвестиції

Китай найближчим часом представить ряд заходів по активному використанню іноземних інвестицій за шістьма напрямками, включаючи лібералізацію інвестицій, спрощення процесу надання інвестицій, стимулювання інвестицій та захист інвестицій, і буде в подальшому формувати більш справедливі і прозорі інвестиційні умови. Про це повідомила прес-канцелярія держради КНР на сьогоднішньому прес-брифінгу.

На засіданні держради КНР від 30 травня було прийнято «Повідомлення про деякі заходи щодо активного та ефективного використання іноземних інвестицій і стимулювання високоякісного розвитку економіки». Як зазначив на прес-брифінгу заступник міністра комерції КНР Ван Шоувень, документ буде поширений в найближчим часом. Його публікація відображає незмінну рішучість Китаю самостійно розширювати зовнішню відкритість.

Ван Шоувень підкреслив, що важливі особливості нових заходів полягають в перейнятті міжнародного досвіду і в більшій системності. Ці заходи роблять упор на оптимізації регіональної структури залучення інвестицій та посилення ролі таких платформ залучення інвестицій, як зони розвитку державного рівня.

Що стосується занепокоєння іноземних інвесторів з приводу початку реалізації заходів, в окремих випадках вказуються конкретні терміни.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп полишив саміт «Великої сімки» (G7) у суботу з жорстким попередженням до деяких найближчих союзників Вашингтона. Президент США домагається, аби вони зменшили торговельні бар'єри, в іншому випадку вони зустрінуться із наслідками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: