«У них немає вибору». Трамп виступив з ультиматумом на саміті G7

«У них немає вибору». Трамп виступив з ультиматумом на саміті G7
Саміт G7 у Канаді 9 червня
Фото: @RegSprecher

Трамп оголосив ультиматум іноземним лідерам, вимагаючи, щоб їхні країни зменшили торговельні бар'єри для США

Президент США Дональд Трамп полишив саміт «Великої сімки» (G7) у суботу з жорстким попередженням до деяких найближчих союзників Вашингтона. Як повідомляє видання The Hill, президент США домагається, аби вони зменшили торговельні бар'єри, в іншому випадку вони зустрінуться із наслідками.

За даними видання, Трамп оголосив ультиматум іноземним лідерам, вимагаючи, щоб їхні країни зменшили торговельні бар'єри для США, в іншому випадку вони зіштовхнуться із ризиками втратити доступ до ринків найбільшої в світі економіки.

«У них немає вибору. Я буду чесний з вами, у них немає вибору», - заявив Трамп журналістам на прес-конференції, додавши, що компанії та робочі місця покинули США, щоб уникнути торговельних бар'єрів за кордоном.

«Ми будемо вирішувати цю ситуацію, і якщо це не буде виправлено, ми не будемо мати справу із цими країнами», - сказав він.

«Ми – як скарбничка, котру кожен грабує. Це закінчується», - додав він.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters, Трамп також зазначив, що не звинувачував лідерів найбагатших демократій світу в причетності до «несправедливих» торговельних угод. Щодо самого клубу найрозвинутіших країн, то тут, на думку Трампа, потрібне створення зони вільної торгівлі в межах G7. Єдиний торговельний простір в межах «Великої сімки» потрібно створити без бар'єрів та перешкод та без такого явища як державні дотації, вважає американський президент,

Сам Трамп не дочекався завершення саміту в Канаді з огляду на його майбутню зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Сінгапурі.

Раніше Трамп заявив, що відновлення формату «Великої вісімки» за участю Росії дозволить встановити «мир у світі» та буде корисним для всіх членів нинішнього формату G7.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: