Комітет Ради п’яту годину узгоджує проект держбюджету на 2019 рік

Комітет Ради п’яту годину узгоджує проект держбюджету на 2019 рік

Засідання бюджетного комітету фактично розпочалося близько 15:30

У роботі комітету Верховної Ради з питань бюджету п'яту годину триває перерва, під час якої робочі підкомітети узгоджують законопроект про держбюджет, підготовлений урядом до другого читання.

Після того як в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова представила допрацьований проект бюджету, в роботі профільного комітету оголосили перерву. Під час неї робочі підкомітети почали опрацьовувати та узгоджувати головний фінансовий документ країни.

Попередньо журналістам повідомили, що перерва триватиме дві-три години, після чого буде озвучено рішення комітету. 

Наразі також вирішується, чи продовжить комітет засідання у середу або ж рішення буде оприлюднено вже у четвер, 22 листопада.

Засідання бюджетного комітету фактично розпочалося близько 15:30, близько 17:00 було оголошено перерву.

Нагадаємо, доходи зведеного бюджету на 2019 рік з врахуванням змін до податкового та бюджетного законодавства, прийнятих у І читанні, пропозицій, наведених у Бюджетних висновках Верховної Ради України, схвалених постановою Верховної Ради України від 18.10.2018 № 2602-VIII, пропонується збільшити на 18,1 млрд грн та встановити на рівні 1 310,8 млрд грн.

Як повідомлялося, Верховна рада зможе розглянути проект державного бюджету у другому читанні у четвер, 22 листопада. 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що вчасне ухвалення бюджету, яке може відбутися уже наступного пленарного тижня, дозволить продовжити співпрацю з МВФ, а також розблокує співробітництво з Світовим банком, Євросоюзом та урядом США щодо нової програми виділення держгарантій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: