Литва підтримує плани Мінекоенерго щодо реформи «зеленого» тарифу

Литва підтримує плани Мінекоенерго щодо реформи «зеленого» тарифу
Ми як держава зробимо все можливе, щоб досягти компромісних рішень щодо «зеленого» тарифу, - Буславець

Введення аукціонної моделі в його країні повністю себе виправдало і дозволило значно знизити ціну на електроенергію та зберегти привабливість інвестування у ВДЕ, - міністр енергетики Литви

Литва підтримує наміри Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо реформування «зеленого» тарифу та запуску аукціонів ВДЕ. Про це повідомляється на сторінці Мінекоенерго у Facebook за результатами відеоконференції в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець з міністром енергетики Литви Жігімантасом Вайчюнасом. 

Жігімантас Вайчюнас заявив, що підтримує плани Мінекоенерго щодо завершення дискусії українського уряду з інвесторами в сектор альтернативної енергетики для заключення меморандуму про зміну умов підтримки ВДЕ на добровільних засадах.

«Ми як держава зробимо все можливе, щоб досягти компромісних рішень з цього питання і підтвердити статус країни, яка виконує свої зобов’язання перед інвесторами», - запевнила Буславець.

У свою чергу міністр енергетики Литви зазначив, що введення аукціонної моделі в його країні повністю себе виправдало і дозволило значно знизити ціну на електроенергію та зберегти привабливість інвестування у ВДЕ.

Нагадаємо, раніше в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець повідомила, що найближчим часом Мінекоенерго відновить переговори з інвесторами у проекти з відновлювальної енергетики, а міністерство протягом тижня напрацює для обговорення з ними проект Меморандуму, в якому будуть прописані умови реструктуризації, перегляду «зеленого» тарифу, будівництва станцій та інші умови для сектору ВДЕ.

Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: