Альтернативна енергетика за рік принесла Україні 20 млрд грн

Альтернативна енергетика за рік принесла Україні 20 млрд грн
У 2019 році податкові відрахування сектора ВДЕ на 3,1 млрд грн перевищили надходження від роботи атомних станцій

Розвиток альтернативної енергетики стимулюється дією «зелених» тарифів

Податкові виплати від станцій альтернативної енергетики склали 19,8 млрд грн в 2019 році. Сума відрахувань з 2010 року налічує 93,6 млрд грн, з огляду на податок на прибуток, податок на землю і водокористування, єдиний соціальний внесок та інші. Про це повідомляється в матеріалі на Liga.net.

«Подання про надвисокі доходи бізнесу від дії «зелених» тарифів сильно перебільшена. Виплати державі від об'єктів ВДЕ в перші 10 років їх роботи приблизно рівні грошовому потоку інвестора», - йдеться в статті.

Так, у 2019 році податкові відрахування сектора ВДЕ на 3,1 млрд грн перевищили надходження від роботи атомних станцій НАЕК «Енероатом», що забезпечують більше 50% вироблення електрики в країні.

Розвиток альтернативної енергетики стимулюється дією «зелених» тарифів, що встановлюються для сонячних, вітрових, біо- і малих гідроелектростанцій. За останні два роки в будівництво об'єктів ВДЕ було інвестовано понад 5 млрд євро.

В уряді обговорюється проєкт реструктуризації та урізання виплат, що може привести до появи судових позовів про компенсацію збитку.

Тимур Бондарєв, партнер і співзасновник юридичної компанії Arzinger, відзначає, що іноземні інвестори вже готуються до подачі позовів проти України, розпочато відбір радників, залучається фінансування судових процесів.

«Виглядає так, що замість нових інвестицій і, відповідно, нових робочих місць, пенсій, податків і т.д., Україна буде отримувати мільярдні позови і величезні репутаційні проблеми на глобальному ринку», - зазначив юрист.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: