Локомотиви, які виробляються у США для України, показали на відео

Локомотиви, які виробляються у США для України, показали на відео
Один з перших «тризубів»

«Укрзалізниця» показала на відео локомотиви, які виробляються у Пенсильванії для України

Локомотиви, що будує для України General Eleсtric на своєму заводі в Пенсильванії (США), носитимуть назву «Тризуб». Рішення про назву для локомотивів було прийняте під час візиту делегації Укрзалізниці на завод в місті Ері, Пенсильванія, США, де будуються тепловози для Укрзалізниці. Про це йдеться у повідомленні«Укрзалізниці».

За словами в.о. голови правління компанії Євгена Кравцова, на заводі в Ері працюють, у тому числі, українці, нащадки перших іммігрантів-українців, що переїхали в Пенсильванію в 1950-х рр. після Другої світової війни.

Загалом, зауважив Євген Кравцов, тризуб є давнім українським символом. Його найдревніше зображення, віднайдене археологами, датується X століттям.

«Припускають, що це був магічний знак роду, оберіг. Тому було прийнято рішення дати саме таку назву новим локомотивам», - пояснив керівник «Укрзалізниці».

Під час візиту до Сполучених Штатів, за словами керівника компанії, фахівці Укрзалізниці переконалися, що будівництво локомотивів для України ведеться з дотриманням найвищих стандартів якості.

Крім того, підкреслив Євген Кравцов, з боку американського виробника є запевнення, що вся перша партія з 30 локомотивів GE TE33AC буде поставлена в Україну у поточному, 2018-му, році. Хоча раніше передбачалося здійснення таких поставок впродовж 2018-початку 2019 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: