МАУ може подати в суд на лоукостер Ryanair

МАУ може подати в суд на лоукостер Ryanair
Літак авіакомпанії Ryanair

В МАУ обурюються, що ірландський лоукостер почав продавати квитки, не отримавши дозволу на таймінги

Компанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) може знову подати в суд на лоукостер Ryanair, якщо питання отримання слотів і надалі не буде узгоджене з «Борисполем», і одночасне прибуття/відправлення рейсів обох авіакомпаній зашкодить українському перевізникові.

Як повідомляє ЦТС з посиланням на Reuters, про це заявив президент МАУ Юрій Мірошников.

Видання, зокрема, інформує, що вперше після оголошення 23 березня старту продажів квитків на рейси Ryanair в/з України, керівник «Міжнародних авіаліній України» дав коментарі.

Так, Юрій Мірошников, як і раніше гендиректор «Борисполя» Павло Рябікін, акцентував увагу на тому, що ірландський лоукостер почав продавати квитки, не отримавши дозволу на таймінги (вільний час для обслуговування) в аеропорту.

«Слоти, які вони очікують отримати, всі зайняті рейсами МАУ, транзитними рейсами, де час з'єднання дуже важливий, де ми знаємо, і ми вже це розуміємо, інфраструктура аеропорту в ці години пік є для нас вузьким місцем», - сказав Мірошников.

«У мене може бути тільки одне пояснення: вони (Ryanair) сподіваються і вважають, що під тиском з різних джерел питання якимось чином буде вирішено (на їхню користь). І їм все одно», - зазначив президент МАУ.

«Якщо це рішення зашкодить «Міжнародним авіалініям України», так, ми безумовно будемо захищати наші інтереси в суді», - сказав він.

«Істеричні висловлювання про високі тарифи МАУ - ще один приклад їх бажання блокувати конкуренцію, а не давати українським клієнтам низькі тарифи, які вони дійсно хочуть», - додав Мірошников.

Нагадаємо, декілька днів тому Ryanair анонсував новий рейс: лоукостер літатиме в Україну вже у вересні.

Як повідомлялося, у аеропорту «Бориспіль» планується обладнати окремий термінал для обслуговування лоукостера Ryanair. Йдеться про законсервований на сьогодні термінал «F». 

Як повідомляв «Главком», 23 березня керівництво аеропортів «Бориспіль» та «Львів» підписало договори про початок польотів з ірландською компанією-лоукостером Ryanair.

Нагадаємо, 21 березня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що київський аеропорт «Бориспіль» успішно завершив перемовини з лоукост-авіакомпанією Ryanair.

Ірландський лоукостер Ryanair втратить знижки в аеропорту «Бориспіль», якщо не буде нарощувати пасажиропотік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: