Майже половина боржників «Чернігівгазу» отримують пільги і субсидії

Майже половина боржників «Чернігівгазу» отримують пільги і субсидії
На Чернігівщині 70-80% споживачів газу – це отримувачі пільг та субсидій

На час карантину діє мораторій на відключення газу споживачам, у яких є борги, - «Чернігівгаз»

Компанія «Чернігівгаз» повідомляє, що 43% від усієї заборгованості за доставку газу боргують домогосподарства, які отримують від держави субсидії та пільги на комунальні платежі.

Як зазначає пресслужба, на час карантину діє мораторій на відключення газу споживачам, у яких є борги.

«Чернігівгаз»  розуміє складність ситуації, в якій могли опинитися споживачі, тому за прострочку платежів не нараховується пеня та штрафи, але без належної інформаційної кампанії з боку влади, яка ввела такий мораторій, люди розуміють його як дозвіл не платити взагалі. 

«Зростання неплатежів розпочалося, коли окремі популісти почали казати, що за доставку газу платити не треба - багато людей їх послухалось, і тенденція ця зараз погіршується. Щоб попередити ускладнення проблеми несплат за доставку, ми пропонуємо на період карантину змінити порядок отримання пільг та субсидій і перераховувати їх не населенню, а постачальникам комунальних послуг. В тому числі і операторам ГРМ», - сказала Алла Ярова під час онлайн-конференції за участі керівників компаній-постачальників комунальних послуг з усієї України.

Тим більше, що на Чернігівщині 70-80% споживачів газу – це отримувачі пільг та субсидій.

Компанія «Чернігівгаз», дотримуючись протиепідемічних заходів, продовжує виконувати свою роботу.

За місяць карантину аварійна служба отримала понад 1000 викликів від споживачів, а оператори центрів обслуговування клієнтів, які працюють віддалено, прийняли  146 тисяч дзвінків та електронних звернень. 

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: