Мінфін США виділив $9,5 млрд для підтримки авіаційної галузі

Мінфін США виділив $9,5 млрд для підтримки авіаційної галузі

Авіакомпаніям може знадобитися більше грошей, оскільки попит на авіаперевезення в США впав на 95% і не показує ніяких ознак поліпшення

Уряд США виділив грантові кошти 10 великим авіакомпаніям і 83 більш дрібним перевізникам

Міністерство фінансів США виділило 9,5 млрд доларів додаткових коштів від Програми підтримки заробітної плати американським авіаперевізникам.

Про це повідомляє Reuters.

У цілому уряд виділив грантові кошти 10 великим авіакомпаніям і 83 більш дрібним перевізникам.

Авіакомпанії не повинні скорочувати оплату або роботу до 30 вересня в якості умови надання грантів, і їм забороняється викуповувати акції або виплачувати дивіденди.

Чотири найбільших американських авіаперевізники отримають в цілому 19,2 млрд доларів з 25 млрд доларів - American Airlines Group Inc (AAL.O), Delta Air Lines Inc (DAL.N), United Airlines Holdings Inc (UAL.O) і Southwest Airlines Co. (LUV.N).

Департамент все ще розглядає питання про те, як виділити 4 мільярди доларів у вигляді грантів для вантажних перевізників і 3 мільярди доларів для підрядників в аеропортах, таких як організації громадського харчування.

Авіакомпаніям може знадобитися більше грошей, оскільки попит на авіаперевезення в США впав на 95% і не показує ніяких ознак поліпшення.

До слова, колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян оцінив збитки для світової авіації від карантину у $100–150 млрд.

Як відомо, половина авіакомпаній у світі на межі закриття через пандемію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: