Міністр порадив українцям не платити за газ по «захмарних» платіжках

Міністр порадив українцям не платити за газ по «захмарних» платіжках
Українці отримали у січні платіжки за газ із завищеними сумами

Платіжки за січень є незаконними, не треба платити за ними, - міністр

Платіжки з завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам у січні, є незаконними, платити за ними не потрібно.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів.

Рева уточнив, що йдеться про платіжки абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

 «У нас є три групи споживачів. Перша - ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група - це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники», - пояснив міністр.

«Третя група громадян - це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників», - пояснив міністр.

Рева підкреслив, що газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті.

Також чиновник додав, що відповідно до закону і тарифу, який був встановлений, до складу тарифу включена вартість установки лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов'язана була поставити газові лічильники споживачам.

У разі здійснення оплати за платіжками з підвищеним тарифом, абоненти мають право вимагати повернення коштів, додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про отримання українцями платіжок за газ із завищеними сумами.

Платіжки за газ оформлювали із перерахунками за 30 місяців після скасування Касаційним адмінсудом Верховного суду встановлених урядом в 2016 році норм споживання газу для споживачів без лічильників

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Національная комісія детально перевірить усі облгази країни через шахрайство з платіжками та порадив платити лише за фактично спожитий газ і не більше 8,55 грн за кубометр.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: