Митна війна: Трамп може зустрітися з Сі Цзіньпіном

Митна війна: Трамп може зустрітися з Сі Цзіньпіном

Торговельні перемовини між США та Китаєм у Вашингтоні, які мали завершитися 22 лютого, продовжили на два дні, а президент США Дональд Трамп не виключає можливості особистої зустрічі з лідером КНР для укладання угоди.

Про це сам Дональд Трамп розповів на зустрічі з китайською делегацією в Овальному офісі за підсумками чергового раунду торговельних перемовин, повідомляє Wall Street Journal.

«Я би сказав, що нині більше шансів, що угоду буде досягнуто», - цитує видання слова президента США щодо перспектив досягнення угоди між Вашингтоном та Пекіном до 1-го березня, коли США збираються ввести нові тарифні обмеження для китайських товарів.

Журналісти додають, що цим коментарям передували два дні перемовин у Вашингтоні між китайською та американською делегаціями. Вони мали закінчитися у п'ятницю, 22 лютого, проте продовжуватимуться на вихідних.

Торговельний представник США Роберт Лайтхіцер підтвердив, що з низки питань було досягнуто прогресу, проте декілька великих перешкод укладенню угоди залишаються.

«Трамп повідомив, що сторони досягли угоди щодо валюти та валютних маніпуляцій у нинішньому раунді переговорів. Він також повідомив що «вірогідно» зустрінеться з паном Сі у своїй резиденції у Мар-А-Лаго (США)», - повідомляє видання і додає, що президент США також висловив готовність продовжити дедлайн на введення тарифів на китайські товари поза попередньо встановлену дату 1-го березня.

Нагадаємо, делегація Сполучених Штатів на міністерському рівні провела цього тижня ряд зустрічей з китайським керівництвом у Пекіні. Сторони обговорюють можливості для мирного врегулювання торговельних суперечок.

Раніше Вашингтон звинуватив китайців у крадіжках американських технологій та почав запроваджувати підвищені митні тарифи на китайські товари. Пекін відповів підвищенням мит зі свого боку. Торговельні війни спричинили коливання на світових ринках.

Для уникнення напруженості сторони домовилися про перемир'я до 2 березня, після чого тарифи знову можуть зрости, якщо не буде досягнуто мирової угоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: