МВФ песимістично налаштований щодо темпів росту світової економіки

МВФ песимістично налаштований щодо темпів росту світової економіки
МВФ дещо зменшив прогноз щодо росту економік країн, які розвиваються

Найбільше в МВФ переглянули прогнози темпів росту в зоні євро

В своєму січневому прогнозі Міжнародний валютний фонд (МВФ) зменшив прогнози щодо темпів росту світової економіки в 2019 році із 3,7% до 3,5%. Про це пише російське видання «Коммерсантъ».

Прогнози на 2020 рік зменшені із 3,7% до 3,6%. Головними джерелами ризиків в МВФ вважають торговельні протиріччя між США і КНР, а також стан фінансових ринків. Мова в тому числі йде і про негативні наслідки у випадку виходу Великої Британії із ЄС без угоди. 

Найбільшому перегляду піддали прогнози щодо зони євро – темпи росту в 2019 році мають скласти лише 1,6%, а не 1,9% як передбачав МВФ в жовтні 2018 року. В тому числі прогнозовані темпи росту в ФРН були зменшені на 0,6% до 1,3%. Причиною цьому є зменшення внутрішнього попиту і скорочення промвиробництва через нові екологічні стандарти в автомобілебудуванні. Зменшені очікувані прогнози росту і щодо Італії – на 0,4% до 0,6%. Щодо росту економік США і Великої Британії в 2019 році МВФ залишив свої прогнози незмінними – 2,5% і 1,6% відповідно.

МВФ дещо зменшив прогноз щодо росту економік країн, які розвиваються – на 0,2% до 4,5%. Мова в тому числі йде про сповільнення економік Туреччини, Мексики і Саудівської Аравії. Ріст економіки РФ в 2019 році має складати за прогнозами 1,6%, а в 2020 році 1,7%. Середня ціна на нафту за цей період буде складати 60 доларів за барель. Прогнози росту економіки КНР в МВФ залишили без змін – 6,2% як в 2019, так і в 2020 році.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: