На Миколаївщині збитки газорозподільної компанії від початку року склали вже 91 млн грн

На Миколаївщині збитки газорозподільної компанії від початку року склали вже 91 млн грн
Збитки не дозволяють компанії в повній мірі здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, - «Миколаївгаз»

Затверджені НКРЕКП тарифи на доставку газу в першому півріччі поточного року покривають лише 70% собівартості послуги

У компанії «Миколаївгаз» повідомили, що за перші чотири місяці 2020 року збитки склали 91 млн гривень. Як зазначають у пресслужбі, таний результат пояснюється тим, що в першому півріччі поточного року затверджені НКРЕКП тарифи на доставку газу покривають лише 70% собівартості послуги.

«Наприкінці 2019 року НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифів на доставку газу: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період. Тариф, що діє в першій половині 2020 року все ще є збитковим для компанії», - йдеться у повідомленні.

У компанії наголошують, що збитки не дозволяють компанії в повній мірі здійснювати всі заплановані ремонтні роботи в рамках інвестиційної програми, заміну зношеного обладнання і повністю розрахуватись з Оператором ГТС за послуги балансування. Наразі отримані кошти спрямовуються на пріоритетні напрямки: роботу аварійних служб 104, екстрені ремонти, оплату праці та засоби індивідуального захисту співробітників. Посилює проблему також несвоєчасна оплата доставки газу клієнтами компанії. За чотири місяці споживачі оплатили тільки 65% наданих послуг.

При цьому АТ «Миколаївгаз» продовжує працювати в посиленому режимі, адже першочерговим завданням компанії, особливо  в режимі карантину, є безаварійність та безперебійність газопостачання.

«Минулого місяця ми ліквідували шість витоків газу на міжселищних підземних газопроводах високого тиску, відвівши загрозу припинення газопостачання для 8,5 тисяч домогосподарств. Ми першочергово направляємо кошти на здійснення таких ремонтно-відновлювальних робіт, в той час, як більшість планових робіт знаходяться в режимі простою та очікування через нестачу фінансування»,  - розповідає технічний директор АТ «Миколаївгаз» Дмитро Грицай.

Початок дії економічно обґрунтованого тарифу АТ «Миколаївгаз» з 1 липня 2020 року, при збереженні низьких ринкових цін на газ, дозволить до кінця року вивести компанію максимально близько до точки беззбитковості.

До відома, АТ «Миколаївгаз» - єдина на території Миколаївської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. Підприємство експлуатує 8,7 тис. км газопроводів. Щорічний обсяг розподілу природного газу складає майже 500 млн. куб. м газу.

Загальний рівень газифікації Миколаївській області - 72%. АТ «Миколаївгаз» забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. сімей Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: