Комунальний колапс скасовується: кияни скоротили борги за послуги ЖКГ

Комунальний колапс скасовується: кияни скоротили борги за послуги ЖКГ

Чимало киян і підприємств погасили борги за комуналку

За квітень у Києві рівень оплати за житлово-комунальні послуги склав понад 86%. Це на 6% більше, ніж у березні. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Я вдячний, що чимало киян та керівників підприємств дослухалися до нашого звернення і погасили борги за комунальні послуги. Ці кошти місту життєво необхідні. Бо це – і розрахунки столиці за енергоносії, зарплатня двірників, працівників аварійних бригад, працівників ТЕЦ і насосних станцій. Та багатьох інших фахівців, які продовжують щодня працювати. Понад 20 тисяч комунальників виконують свою роботу. І ми не допустили збоїв у роботі житлово-комунальної системи з початку карантину», - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що дуже важливо, що в період карантину, багато киян дослухались до заклику залишатись вдома і скористатись онлайн-сервісами для сплати за послуги.

«За цей час рівень оплати за комуналку онлайн за допомогою муніципальних сервісів зріс на 15%», - зазначив мер столиці.

Кличко підкреслив, що міське підприємство «Центр комунального сервісу» в період обмежень опрацювало понад 300 тисяч онлайн звернень киян. Це - звірка платежів, передача показників лічильників, постановка на облік. І сьогодні всі консультації і питання щодо надання комунальних та житлових послуг можна вирішити онлайн.

«Я раджу користуватись цими можливостями, не витрачаючи час на черги і не ризикуючи здоров’ям. І сьогодні в кількох соціальних мережах ми запускаємо проєкт «Навчіть найрідніших платити за комуналку онлайн». Там буде перелік всіх ресурсів, що допоможуть зробити такі платежі», - сказав Кличко.

Нагадаємо, у березні в Києві загальна заборгованість за комунальні послуги сягала майже 6 млрд гривень. Тенденція до зменшення рівня сплати могла призвести до перебоїв із наданням комунальних послуг.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: