На органічній фермі на Житомирщині вирощують каліфорнійських черв’яків

На органічній фермі на Житомирщині вирощують каліфорнійських черв’яків
Олександр Щербина займається вирощенням органічної продукції

Каліфорнійські черв’яки переробляють різні харчові відходи на біогумус

Ґрунт на городах можна підживлювати хімічними добривами, але досвідчені фермери рекомендують мінімізувати хімічне втручання та переходити на біогумус. Біогумус — це органічне добриво, яка утворюється в результаті переробки дощовими черв’яками і бактеріями різних харчових та сільськогосподарських відходів, пише «Агро-Центр».

Фермер Олександр Щербина займається вирощенням органічної продукції та керує органічною фермою «Дача» на Житомирщині. На господарстві чоловіка вирощують еко-курей, огірки, малину, лохину та каліфорнійських черв’яків. Використання біогумусу є однією з умов отримання сертифікату еко-продукції.

Для отримання біогумусу на фермі тримають каліфорнійських черв’яків. Це нова порода звичайно дощового черв’яка, яка була виведена у 1959 року в університеті Каліфорнії. У спеціальних конструкціях вони переробляють різні харчові відходи, а також виділяють «сік» який теж можна використовувати як добриво.

«Ми привозимо з кухні рештки від моркви, буряка, картоплі. Їх черв’яки переробляють на біологічно чистий гумус, яким ми підживлюємо наші рослини», — розповів Олександр.

Нагадаємо, науковці пропонують використовувати медуз як добриво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: