Новий Е-кабінет забудовника прибирає корупційну складову у малому будівництві - Кабмін

Новий Е-кабінет забудовника прибирає корупційну складову у малому будівництві - Кабмін
Олексій Гончарук стверджує, що через Е-кабінет уже будуються 145 об'єктів, а 37 — введено в експлуатацію

Серед автоматизованих послуг Е-кабінету - початок підготовчих робіт, початок будівництва, а також введення об‘єкта в експлуатацію - Гончарук

Уряд бореться з корупцією, застосовуючи електронні сервіси для людей, що виключають, або знижують спілкування з чиновниками. Про це повідомив Олексій Гончарук на своєму офіційному телеграм-каналі. 

Прем‘єрміністр підкреслив, що серед автоматизованих послуг Е-кабінету - початок підготовчих робіт, початок будівництва, а також введення об‘єкта в експлуатацію. 

«Відтепер українці мають доступний і зручний електронний сервіс, який унеможливлює хабарі та договорняки в оформленні документів на мале будівництво. При цьому, тіньовий ринок посередницьких послуг у цій галузі складав приблизно 100 мільйонів гривень на рік, а майже 50% усіх заявок отримували відмову протягом минулого року», - наголосив Гончарук.

За його словами, через Е-кабінет уже будуються 145 об'єктів, а 37 — введено в експлуатацію. 

«Наразі Е-кабінет надає послуги щодо об’єктів класу наслідків СС1. Це 80% усіх заявок до ДАБІ», - підкреслив прем‘єр. 

Гончарук доповів, що протягом найближчих місяців сервіс буде розширюватися, що надасть можливість повністю ліквідувати корупцію у сфері будівництва. 

Нагадаємо, що Е-послуги надаються через Інтернет, тож доступні з дому чи офісу 24 години на добу та сім днів на тиждень. Таким чином, вони є зручнішими та швидшими за особисті візити та мінімізують ризики корупції у відношеннях з офіційними органами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: