Оголошено перелік продуктів, які найбільше подорожчають у 2019-му

Оголошено перелік продуктів, які найбільше подорожчають у 2019-му
Молочні продукти, м'ясо, хліб зростуть у ціні цього року

М'ясо буде одним з лідерів у підвищенні цін

У 2019 році ціни на м'ясо будуть зростати більше, ніж на будь-який продукт. Ціна на чорний хліб також підскочить. Про це повідомив Олексій Дорошенко Голова асоціації постачальників торговельних мереж.

«М'ясо буде одним з лідерів у підвищенні цін, але в гривні. Якщо рахувати у відсотках, воно поступиться крупам, картоплі. В середньому м'ясо (ціна на м'ясо. – Ред.) в цьому році зросте на 10-12%. Ціна на чорний хліб також підскочить, він коштує дорожче ніж в країнах східної Європи. З цим нічого зробити не можна, бо імпортувати хліб ніхто не буде», - сказав він в коментарі УНН.

Експерт розповідає, що через проблеми із сировиною вартість молочних продуктів також може зрости.

Крім того, будуть зростати ціни на крупи. Подорожчає манна крупа, перловка, ячна. Єдине, що може впасти у ціні, це пшоняна крупа, бо вона зараз коштує майже як рис, вона ніколи так дорого не коштувала тому схильна до зниження в ціні. А всі інші крупи, зокрема гречка, кукурудзяна крупа будуть підніматися в ціні.

Картопля цього року стане дорожчою більше, ніж інші овочі борщового набору. У порівнянні з іншими продуктами, ціни на які зростали від 50 до 100%, картопля подорожчає приблизно на 30%.

Також у 2019 році відбудеться помірне зростання ціни на цукор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: