«Ощадбанк» здобув ще одну перемогу над Росією у справі на $1,3 млрд

«Ощадбанк» здобув ще одну перемогу над Росією у справі на $1,3 млрд

Росія має заплатити «Ощадбанку» за експропріацію в Криму

Апеляційний суд у Парижі відхилив намагання Російської Федерації призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу про виплати українському «Ощадбанку» 1,3 мільярда доларів за експропріацію активів банку в Криму.

Про це повідомила пресслужба банку.

Росія твердить, що примусове виконання арбітражного рішення в країнах, які меншою мірою захищають державний імунітет, аніж Франція, може спричинити їй шкоду. Суддя відхилив клопотання Росії і наголосив, що вимоги щодо виконання рішення слід оцінювати, виходячи з конкретних фактів справи і посилання на гіпотетичні підстави, що були наведені Росією, є неприпустимими.

Київський апеляційний суд задовольнив заяву «Ощадбанку» і дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 мільярда доларів з Росії як компенсації за експропріацію активів банку в Криму.

26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення на користь українського державного банку – стягнути з Російської Федерації збитки, яких банк зазнав унаслідок анексії Криму, в розмірі 1,3 мільярда доларів.

Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду у спорі між «Ощадбанком» та Росією може бути примусово виконано у 154 іноземних державах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: