По факту шахрайства у виконавчому провадженні «Нібулон» проти «Райз» ведеться досудове слідство

По факту шахрайства у виконавчому провадженні  «Нібулон» проти  «Райз» ведеться досудове слідство
Фото з відкритих джерел

17 мільйонний спір між аграрними компаніями «Нібулон» та «Райз» виходить на новий рівень

За фактом шахрайства при видачі виконавчого листа за спором компаній «Нібулон» та «Райз»  – Головне слідче управління порушило кримінальне провадження. Після восьмирічного спору у арбітражній інстанції ГАФТА та Високому суді Лондону, до справи взялася українська Феміда. Про це повідомляє видання "Стоп корупції",

«30 січня 2015 року Святошинський райсуд Києва виносить Ухвалу про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення апеляційної колегії арбітражного суду Міжнародної організації торгівлі зерном та кормами (GAFTA). 23.02.2016 – Апеляційним судом Києва ця Ухвала райсуду скасовується. Далі – Касаційна інстанція, яка повертає справу знову до Святошинського районного суду. Ось на цьому моменті і починається найцікавіше», – зазначають журналісти видання «Стоп корупції».

Як стає відомо журналістам, представник «Нібулону» Андрій Васильєв, 28 грудня 2017 року пише заяву до Святошинського райсуд про видачу виконавчого листа і подає її в канцелярію суду. Секретар Суду Шпакович, без жодних резолюцій керівництва суду – самовільно складає виконавчий лист по даній справі і підписує його від імені судді Святошинського райсуду Макаренка, у якого на той період вже рік, як сплинув термін суддівства. У прийнятті такого виконавчого листу у ДДВС Мінюсту відмовляють. Тоді, того ж дня, представник «Нібулону» Васильєв знову звертається до Святошинського райсуду, але вже до його голови Ясельського А.М., який «не приймаючи жодних заяв, або справи до провадження, не призначаючи судового засідання і не розглядаючи справи по суті щодо виправлення виконавчого листа, миттєво надає розпорядження про заміну виконавчих листів, при чому датуючи новий все тим же 28 грудня 2017 р.».

«На підставі таким чином підробленого виконавчого листа, відділом примусового виконання рішень ДДВС Мінюсту відкривається виконавче провадження за №55583162. За фактом цього дійства, Головне слідче управління МВС України порушує кримінальну справу і починає досудове слідство. Відповідне кримінальне провадження зареєстровано в ЄРДР за № 12018000000000121 за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.15 КК України (замах на злочин) та ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)», – зазначається в розслідуванні "Стоп корупції".

Журналісти також проводять аналогію у справі «Райз» та «Нібулон» з іншою справою. Вони нагадують, як у липні поточного року Касаційний суд постановив стягнути з «Укрзалізниці» на користь «Нібулону» 120,28 мільйонів гривень шкоди, заподіяної компанії в 2012-2014 роках у результаті неправомірно встановленого все того ж азаровського «експортного тарифу» на перевезення зернових вантажів, як і у справі «Райз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: