Рівень несплат за електроенергію зросте наполовину, – постачальник населенню в Сумській області

Рівень несплат за електроенергію зросте наполовину, – постачальник населенню в Сумській області
Фото: ТОВ «Енера Суми»

За попередніми прогнозами фахівців ТОВ «Енера Суми», надходження платежів за використану електроенергію від населення може зменшитися орієнтовно майже на 45%

У період дії карантину рівень розрахунків населення за спожиту електроенергію може знизитись на 45% через заборону відключати споживачів від електропостачання за борги. Про це заявила директор компанії «Енера Суми» Ірина Лошак в коментарі для агентства ExPro.

«За попередніми прогнозами фахівців ТОВ «Енера Суми», надходження платежів за використану електроенергію від населення може зменшитися орієнтовно майже на 45%. Ми сподіваємося на сумлінність споживачів і розраховуємо на те, що навіть у цей непростий час вони намагатимуться забезпечити належну оплату за електроенергію у дистанційному режимі», - сказала Лошак.

Директор компанії «Енера Суми» також наголосила, що заборона відключати електропостачання на період карантину та застосувати штрафні санкції до боржників є соціально значущим рішенням, проте такі заходи неодмінно призведуть до зростання заборгованості побутових і малих непобутових споживачів.

Нагадаємо, у зв’язку з встановленим в країні карантином Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які спрямовані на попередження виникнення і поширення коронавирусної хвороби (Covid-19)», який забороняє відключати споживачів від комунальних послуг, а також нараховувати їм штрафи і пені за затримку або несплату вартості цих послуг, на період карантину та впродовж місяця після нього.

Раніше керівник «Житомиробленерго» Олексій Шекета повідомив, що через зменшення платежів за спожиту електроенергію підприємство може запровадити віялове вимкнення електропостачання для підприємств та побутових споживачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: