Енергетична галузь наблизилась до колапсу – Кучеренко

Енергетична галузь наблизилась до колапсу – Кучеренко
Галузь без управління наблизилася до колапсу, - депутат

Депутат звернувся до керівництва країни з відкритим листом стосовно критичної ситуації в енергетичному та комунальному комплексі країни.

Енергетична галузь наблизилась до колапсу, необхідно терміново призначити професійного міністра енергетики з професійною командою. Про це написав народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook.

Депутат повідомив, що звернувся з відкритим листом до президента, голови уряду та голови Верховної Ради України стосовно критичної ситуації в енергетичному та комунальному комплексі країни. 

«Спостерігати надалі за знущанням та руйнівною діяльністю окремих осіб просто неможливо! Галузь без управління та будь-якої логіки дій за умови «колективного управління» при повній безвідповідальності наблизилася до колапсу. Для мене особисто це явище має характерну назву - «герусівщина». Ситуація суцільної демагогії та маніпуляцій, повної безвідповідальності та професійної нездатності», - написав Кучеренко.

На його думку, керівництво держави має негайно усунути від впливу на енергетику голову профільного парламентського комітету Андрія Геруса та призначити професійного міністра енергетики та захисту довкілля. 

«Професійний міністр з професійною командою - це перший крок на важкому шляху виходу з прірви», - наголосив Кучеренко.

Раніше Олексій Кучеренко заявив, що імпорт російської електроенергії, пролобійований главою енергетичного комітету ВР Андрієм Герусом, призвів до падіння промвиробництва та зростання рівня безробіття в Україні, а також повідомив, що на оптовому ринку електричної енергії проводяться підозрілі операції, на яких заробляють завдяки «схемі Геруса» близькі до нього компанії.

У свою чергу народний депутат України, г олова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що Андрій Герус  за півроку знищив енергобезпеку країни, а  пролобійований ним імпорт російського вугілля та електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: