Розенко: з «тіні» вийшли 300 тисяч працівників

Розенко: з «тіні» вийшли 300 тисяч працівників

Одним із чинників скорочення тіньової зайнятості, за словами Розенка, є суттєве зростання розміру мінімальної зарплати

Кількість осіб, зайнятих у неформальному секторі економіки, за дев’ять місяців 2017 року, у порівнянні з дев’ятьма місяцями 2016 року, скоротилася майже на 300 тисяч.

Про це у ході засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради повідомив віце-прем’єр Павло Розенко, інформує прес-служба Кабміну.

«Ми бачимо позитивні тенденції щодо скорочення тіньової зайнятості.  Майже на 300 тисяч осіб за дев’ять місяців 2017 року скоротилася кількість працівників, зайнятих у неформальному секторі економіки», -  сказав він.

Одним із чинників скорочення тіньової зайнятості, за словами Розенка, є суттєве зростання розміру мінімальної зарплати. Віце-прем’єр також нагадав, що паралельно із підвищенням зарплати також був змінений і порядок формування тарифної сітки оплати праці. Мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Він також повідомив, що з початку 2017 року Державна служба з питань праці перевірила 7 тис. 159 роботодавців з питань додержання мінімального розміру зарплати, у тому числі: 726 – державної форми власності, 939 – комунальної форми власності.

«Під час перевірок виявлені порушення законодавства щодо дотримання мінімального розміру зарплати стосовно 768 працівників. Керівникам підприємств видані приписи на усунення виявлених порушень, складені та передані до суду протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 41 КУпАП. Матеріали перевірок надані уповноваженим особам для розгляду та накладання санкцій відповідно до статті 265 КЗпП», - додав віце-прем’єр.

За словами Розенка, відбувається подальше підвищення зарплати працівникам бюджетної сфери.

«У 2017 році зарплату працівникам бюджетної сфери, оплата праці яких здійснюється на основі єдиної тарифної сітки, підвищено в середньому на 20%», - зазначив він.

Раніше Міністерство юстиції оприлюднило антирейтинг підприємств, які заборгували працівникам зарплату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: